lundi, 22 août 2016 16:57

Aniversare SERA ROMANIA 20 de ani de activitate

Fundatia SERA ROMANIA marcheaza aniversarea celor 20 de ani de activitate in Romania printr-un concert extraordinar in beneficiul copiilor aflati in dificultate. Evenimentul va avea loc la Ateneul Roman in data de 24 octombrie 2016, incepand de la ora 19.00.

Afis Gala 20 ani


Dirijor: Cristian Orosanu

Soliști: Alan Gampel – pian; Ioana Cristina Goicea – vioara; Stefan Cazacu – violoncel.

Orchestra „Virtuozii din Bucuresti”

 

Program:

Béla Bartok - Dansuri populare romanesti (Gampel, Goicea)

George Gershwin – Summertime (Gampel, Goicea), Trei preludii (Gampel)

Claude Debussy – Doua preludii: Fata cu parul balai, Catedrala scufundata (Gampel)

Igor Stravinsky - Dansul infernal, extras din Pasarea de foc (Gampel)

Constantin Dimitrescu - Dansuri populare (Gampel, Cazacu)

Nikolai Rimsky-Korsakov - Vol du Bourdon (Gampel, Cazacu)

Johannes Brahms - Dans ungar n° 5 in fa diez minor; Dans ungar n° 6 in re bemol major (Gampel, Goicea, Cazacu)

Frédéric Chopin - Concerto no. 1 in mi minor (Orosanu, Gampel, Orchestra „Virtuozii din Bucuresti”)

 

Va invitam la un concert exceptional prin care va puteti alatura virtuozilor muzicii clasice care se alatura eforturilor Fundatiei SERA de a schimba in bine destinele a zeci de mii de copii aflati in dificultate.

 

Alan Gampel

Unul dintre cei mai mari virtuozi americani ai pianului, Alan Gampel provine dintr-o familie de artisti care o include pe legendara harpicordista Wanda Landowska. A debutat la varsta de 7 ani, iar de-a lungul timpului a dovedit ca talentul sau prodigios se impleteste cu o iubire sincera pentru pian, ceea ce i-a adus atat numeroase premii prestigioase la concursuri internationale, cat si succes comercial, chiar daca nu a facut compromisuri stilistice. Cariera sa include auditii pentru muzicieni eminenti precum Sir Georg Solti, Sir Yehudi Menuhin si Daniel Barenboim, fiind invitat sa sustina spectacole la Chicago Symphony Orchestra, American Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Ensemble Orchestrale de Paris, Irish National Symphony, precum si la festivaluri de renume. Gampel este dedicat cauzei copiilor, fiind initiatorul Joy2Learn Foundation, care aduce prin internet direct in clase mari artisti precum Gregory Hines, Wynton Marsalis si Richard Serra.

 

Cristian Orosanu

Construită cu grijă şi seriozitate, reputaţia prefesională a dirijorului Cristian Oroşanu a determinat prezenţa sa pe multe scene ale Europei în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, Tonhalle Zürich, DSO Berlin, BBC Scotish Orchestra, Lamoureux, Israel Kibbutz Orchestra, Orchestre National Porto, a filarmonicilor din Strasbourg, din Bruxelles ş.a. A avut ocazia să fie asistentul dirijorilor Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich şi Ingo Metzmacher. Cristian Oroşanu a dirijat cu succes aproape toate orchestrele filarmonicilor din ţară şi ansamblurile muzicale Radio România, în prezent fiind dirijor permanent al Filarmonicii din Braşov si director artistic al Operei Nationale din Iasi.

 

Ioana Goicea

Ioana Cristina este castigatoarea concursurilor internationale J. Brahms 2013, Andrea Postacchini 2012, Kloster Schöntal 2011, precum si laureată a prestigioaselor competitii Fritz Kreisler 2014, Michael Hill 2013, ACM Trio di Trieste 2015 (impreuna cu pianistul Andrei Banciu), Valsesia Musica 2013 si Ion Voicu 2009. A concertat ca solistă cu Filarmonica George Enescu, Orchestra Naţională şi Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Tineret, Lüneburger Bachorchester, Norddeutsche Philarmonie, I Virtuosi Italiani, Kunitachi Symphoniker, Ansamblul Concertino, Euro Symphony SFK, Filarmonica de Stat Chisinau precum si cu toate orchestrele simfonice din Romania.

 

Stefan Cazacu

Un talent muzical de excepţie ce îşi găseşte exprimarea prin sunetele violoncelului este ceea ce reprezintă deja Ştefan Cazacu, un tânăr artist ce reuşeşte să se impună pe scenele naţionale şi internationale. Talentul său a fost răsplătit prin numeroasele premii I obţinute în diverse competiţii naţionale si internationale. A participat in calitate de solist la Festivaluri importante in  Romania, Olanda, Israel, Austria, Moldova, Germania, Italia, Bulgaria şi a colaborat ca solist cu toate Orchestrele simfonice din Romania.

 

Despre SERA Romania

SERA Romania este una dintre cele mai active fundatii din Romania si in ultimii 20 de activitate a derulat proiecte in valoare de zeci de milioane de euro, influentand pana acum soarta a peste 85.000 de copii.

Printre principalele realizari ale SERA Romania se numara inchiderea a aproape 20% din institutiile de tip vechi, construirea a 78 de case de tip familial pentru copii si a 60 de centre de zi si de recuperare moderne pentru copiii cu handicap, reintegrarea a peste 600 de copii in familiile lor biologice, consilierea a 60.000 de femei in sanatate reproductiva, 800 de interventii si ingrijiri medicale pentru copii, formarea a peste 9.000 de specialisti in domeniul protectiei drepturilor copilului, recrutarea, formarea si acreditarea a peste 1.800 de asistenti maternali. De asemenea, SERA Romania a realizat, impreuna cu Ministerul Muncii, prima evaluare aprofundata a sistemului de protectie a drepturilor copilului din Romania.

 

Daca doriti sa participati, va rugam sa confirmati aici.

Un reprezentat al fundatiei va lua legatura cu dvs. pentru remiterea biletelor si modalitatea de plata.

Fondurile stranse in urma evenimentului aniversar vor fi folosite in programele noastre menite sa le ofere o viata mai buna copiilor mai putin norocosi.

Pentru detalii:

Tel:  +40 21 231 54 16

+40 21 231 54 17

Email:  Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Last modified on mercredi, 19 octobre 2016 09:20

Nos patenaires